Mijn lievelings-rosé | Mosketto Sweet Rosato

Nu het o zo heerlijk weer er steeds vaker aan komt, betekent dat ook heerlijk genieten van de drankjes in de tuin. Ik houd echt van witte wijnen en rosés. Vandaar ook deze post, want hierin ga ik jullie mijn lievelingsrosé vertellen, namelijk de Mosketto Sweet Rosato.

De wijn

Ik ben zelf altijd wel van de Italiaanse wijnen en daarom kwam deze ook op mijn pad toen ik nog op Curacao woonde. Deze heb ik namelijk toen een keer besteld bij een redelijk chique restaurant en hij viel meteen in de smaak. Deze rosé is verfrissend en zoet van smaak. De smaak en geur hebben een mix van rozen, frambozen en kersen. Daarnaast bevat deze rosé ook een lichte bubbel, waardoor hij heerlijk is om koud te drinken op een heerlijke, zonnige dag. De wijn is heerlijk bij verschillende gerechten, maar kan ook gebruikt worden als aperitief.

Mosketto wijnen

Deze komen uit de Noord-Italiaanse streek Piemonte. Deze wijnen hebben een mix van verschillende delicate druivensoorten, zoals Moscato, Malvasia en Bracetto. De bubbels die in de wijnen zitten, is geen koolzuur, maar ontstaat door het natuurlijke vergistingsproces in de wijn zelf. Verder bevat de wijnen geen kunstmatige smaak- en kleurstoffen. Het enige wat belangrijk om te weten is wat betreft allergenen is dat deze wijn sulfieten bevat.

 

 

NaamMosketto Sweet Rosato
LandItalië
WijnstreekPiemonte
WijnsoortRosé
WijnhuisMosketto
DruivensoortMuscatel
SmaakFruit en zacht
Temperatuur om te drinken6 – 8°C
Alcoholpercentage5%
AllergenenSulfiet

 

Je kan deze wijn maar op één plek bestellen en dat is bij: Boonstra Wijnen. Let op! Het bestellen kan alleen per doos á 6 flessen.

 

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *