Waarom een pannenkoekenplant zo leuk is

Toen ik de naam hoorde, moest ik heel hard lachen. Welke plant krijgt nu zo’n naam? De pannenkoekenplant is nu een van de meest populaire planten voor in huis. Maar waarom is deze plant nou zo leuk? In deze blog ga ik jou vertellen waarom de pannenkoekenplant zo leuk is.

1. De makkelijkste plant ooit

De pannenkoekenplant is wat betreft verzorging een van de makkelijkste planten die er zijn. Je hebt voor deze plant geen groene vingers nodig om hem mooi te laten zijn. Zet hem namelijk op een lichte plek, maar niet vol in de zon en probeer hem elke week een beetje water te geven. Meer heeft deze plant niet nodig.

2. Stekjes

Als je de pannenkoekenplant genoeg liefde geeft dan krijg je al snel baby-pannenkoekenplantjes (heel veel). De plant is namelijk enorm snel in het maken van stekjes. Deze groeien aan of naast de hoofdstam van de plan. Zodra deze een paar blaadjes hebben, kan je ze voorzichtig losmaken en in het water zetten. Na een paar weken hebben ze wortels en als deze lang genoeg zijn, dan kan je ze in een potje zetten. Zo heb je er weer nieuwe pannenkoekenplantjes bij.

3. Vrolijk

Als je van de verzorging of de stekjes niet blij wordt, dan is het wel de naam of hoe de plant er uit ziet. Dit plantje staat namelijk in elk huis leuk. De mooie groene kleur zorgt dat je helemaal blij wordt van dit plantje.

4. Niet giftig

Als huisdieren-liefhebber is het natuurlijk wel belangrijk dat je je verdiept in de planten en of deze giftig zijn voor je lieve vriendjes. Goed nieuws! De pannenkoekenplant is niet giftig en daarom kan je ook als huisdieren-eigenaar deze plant prima in huis nemen.

 

Heb jij al wel eens gehoord van deze leuke plant? Heb je hem thuis ook staan?

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *