Pink Gellac

Op deze pagina vind je alles omtrent Pink Gellac. Denk hierbij aan een korte beschrijving over Pink Gellac, hoe het werkt en natuurlijk de kleuren die ik al heb geprobeerd. Door te klikken op de links kom je bij de goede blogpost om verder te lezen.

Pink Gellac

Laat ik als eerst beginnen met het beschrijven van het merk. Dit merk heeft een zeer groot assortiment met gel nagellak in de meest uiteenlopende kleuren. De nagellak droogt door gebruik te maken van een LED (60 sec) of UV (120 sec) lamp. Men zegt dat je minimaal 14 dagen kunt genieten van onbeschadigde nagellak met een blijvende glans en kleur. Pink Gellac heeft al meer dan 150 verschillende kleuren en daar komen er elke seizoen weer wat bij. Ook hebben ze verschillende topcoats en de bijhorende spullen om zelf aan de slag te kunnen.

Als starter kun je het beste een startersset kopen. Deze bevat alles om meteen aan de slag te kunnen. Daarna is het altijd mogelijk om bij te bestellen of uit te bereiden.

Hoe werkt Pink Gellac?

Het begint met een goede voorbereiding. Begin altijd eerst met het terug duwen van de nagelriemen en het in vorm vijlen van je nagels.

TIP! Doe het in vorm vijlen als je nog een kleurtje op je nagels hebt, dan is de vorm makkelijker te zien.

Vervolgens verwijder je de vetlaag en dode huidcellen van je nagels door bijvoorbeeld met een polijstblok even over je nagel te vijlen. Daarna ontvet je de nagels met Pink Gellac Cleanser. Daarna ben je klaar om te lakken.

Je begint als eerst met een base aanbrengen. Pink Gellac heeft verschillende soorten base. Kijk voor je zelf welke past bij jou. De base hard je uit onder de UV of LED lamp. De tijd is afhankelijk van de soort base. De tijd hiervan is terug te vinden op het potje zelf. Verwijder na het uitharden de plaklaag niet!

Vervolgens kun je de kleur aanbrengen. Dit doe je in dunne lagen en seal je de toppen van de nagels. Het kan zijn dat kleuren meerdere lagen nodig hebben. Dit is geen probleem. Doorgaans dekt de kleur bij 2 á 3 laagjes. De kleur hard je elke keer uit onder de UV (120 sec) of LED (60 sec) lamp.
Als laatste breng je de Shine dun aan. Ook hier heeft Pink Gellac verschillende soorten. Hard de Shine weer uit onder de lamp. Dit doe je net zolang als een laag kleur. Bij de gewone Shine en Matte moet je het plaklaagje nog verwijderen met de Pink Cleaner. De andere topcoats hoeven dit niet.

Heb je last van dunne, broze nagels of blijft de Gellac niet goed zitten. Gebruik dan de Primer voor extra hechting. Let wel er op dat dan ook moeilijker is om de nagellak weer te verwijderen. Zeker in combinatie met de Base Extend. 

Let op! Dit is een verkorte uitleg. Voor een duidelijkere en uitgebreidere uitleg verwijs ik graag naar de site van Pink Gellac.

De kleuren

Ik heb al verschillende kleuren laten zien op mijn blog. Door de klikken op de links kom je bij de post over die kleur.